Rumpt – Op een prachtige zaterdagmiddag gaven de leerlingen uit Leerdam en omgeving hun slotconcert. De middag begon met een repetitie van de Waltz van Johannes Brahms. Eigenlijk is deze Waltz geschreven voor piano, maar voor de gelegenheid heeft juf Annemarie het stuk gearrangeerd voor 6 stemmig viool orkest. Iedereen had zijn partijen goed geoefend, en toch was het bij de eerste keer doorspelen zo’n chaos dat je je afvroeg of dat nog goed zou komen. Maar na drie kwartier (en een hoop geduld) stond het al onder elkaar en hadden we even tijd voor een pauze, voordat we het nog een laatste keer zouden oefenen. De generale, zou je kunnen zeggen.

Na de repetitie was het tijd om met zijn allen te eten. Iedereen had wat lekkers te eten meegenomen, zo waren er pannenkoeken, er was soep, quiche, salade, boboti en nog veel meer. Alle ouders en broertjes/zusjes mochten ook mee eten, en zo werd het een heel gezellige boel in het monumentale hervormde kerkje in Rumpt.

Na het eten stroomden nog andere familieleden en vrienden binnen om te genieten van het concert. Er zat een flink publiek. Omstebeurt speelde iedereen het liedje dat hij/zij had voorbereid, en wat speelde iedereen mooi! Als hekkensluiter speelde de juf nog een caprice van Paganini, en daarna was het tijd om de Waltz op te voeren.

We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag en avond! Dank jullie wel.

Share