Selecteer een pagina

 Biografie

Violiste Annemarie van Prooijen (1983) won op jonge leeftijd reeds prijzen bij muziekfestivals en concoursen. Ze werkte mee aan diverse cd-opnames met o.a. Ardesko, Philia Quartet, Henny Vrienten en Maarten Willems. In 2011 debuteerde zij met een pianotrio van Schumann in de kleine zaal van het Concertgebouw. Met orkest soleerde zij vioolconcerten van Bach, Vivaldi en Sibelius.

Annemarie werd op 8-jarige leeftijd toegelaten tot de Jong Talenten afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij 6 jaar les had van Qui van Woerdekom. Aan het Utrechts Conservatorium studeerde zij klassiek viool bij Karen Turpie, Kees Hülsmann en Chris Duindam, onder wiens begeleiding zij in 2011 haar bachelor cum laude haalde. Twee jaar later behaalde zij haar master diploma met specialisatie kamermuziek bij Chris Duindam en Elisabeth Perry.

Annemarie assisteerde vanaf 15-jarige leeftijd in de lespraktijk van haar eerste viool juf Stieneke Voorhoeve-Poot. Momenteel heeft Annemarie regionale lespraktijken in Den Haag en Gouda. In Den Haag is zij aangesloten bij het Strijkdomein collectief. Daarnaast is zij vaste coach van de tweede violen van het Viotta symfonieorkest.

Bovendien is Annemarie actief op bekende en minder bekende podia als soliste, kamermusicus en was zij concertmeester van het Gouwe Hart Orkest en het Symfonie Orkest Midden Holland. 

Annemarie bespeelt een R. Gérome strijkstok in bruikleen van het Nationaal Instrumenten Fonds en een Carolus Columbus Bruno viool uit 1901.

Vioolles bij Annemarie

Annemarie geeft inspirerende vioollessen aan kinderen en volwassenen. Veel gevorderde leerlingen die toe zijn aan de volgende stap in hun ontwikkeling komen bij haar terecht. Beginners krijgen een degelijke basis. Zij leren de viool te beheersen, ontwikkelen hun gehoor en leren noten lezen.

De lessen gaan uit van klassieke muziek en zijn gebaseerd op een eeuwenoude traditie. Daarnaast spelen haar leerlingen ook volksmuziek (bv Iers en Balkan), film- en popmuziek. Annemarie werkt nauwkeurig, gestructureerd en heeft oog voor de individuele behoeften van haar leerlingen. Haar kennis en ervaring met hoogbegaafden biedt een unieke mogelijkheid voor een vaak onbegrepen groep.

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismakingsles!

Share