Biografie

Violiste Annemarie van Prooijen (1983) won op jonge leeftijd reeds prijzen bij muziekfestivals en concoursen. Ze werkte mee aan diverse cd-opnames met o.a. Ardesko, Philia Quartet, Henny Vrienten en Maarten Willems. In 2011 debuteerde zij met een pianotrio van Schumann in de kleine zaal van het Concertgebouw. Met orkest soleerde zij vioolconcerten van Bach, Vivaldi en Sibelius.

Annemarie werd op 8-jarige leeftijd toegelaten tot de Jong Talenten afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij 6 jaar les had van Qui van Woerdekom. Aan het Utrechts Conservatorium studeerde zij klassiek viool bij Karen Turpie, Kees Hülsmann en Chris Duindam, onder wiens begeleiding zij in 2011 haar bachelor cum laude haalde. Twee jaar later behaalde zij haar master diploma met specialisatie kamermuziek bij Chris Duindam en Elisabeth Perry.

Annemarie assisteerde vanaf 15-jarige leeftijd in de lespraktijk van haar eerste viool juf Stieneke Voorhoeve-Poot. Momenteel heeft Annemarie regionale lespraktijken in Den Haag en Gouda. Daarnaast is zij vaste coach van de tweede violen van het Viotta symfonieorkest.

Bovendien is Annemarie actief op bekende en minder bekende podia als soliste, kamermusicus en was zij concertmeester van het Gouwe Hart Orkest en het Symfonie Orkest Midden Holland. 

Annemarie bespeelt een Carolus Columbus Bruno viool uit 1901.

Vioolles bij Annemarie

Annemarie is gepassioneerd in het begeleiden van getalenteerde leerlingen. Haar inspirerende vioollessen zijn ontworpen om zowel beginners een stevige basis te geven als gevorderde leerlingen te leiden naar de volgende stap in hun muzikale ontwikkeling.

Met een scherp oog voor talent en een diepgaand begrip van muzikale groei, verwelkomt Annemarie vaak gevorderde leerlingen die klaar zijn voor de volgende fase van hun artistieke reis. Ze voorziet hen van begeleiding op maat, waarbij ze hun unieke vaardigheden verfijnt en een brede muzikale ontwikkeling bevordert.

De lessen gaan uit van klassieke muziek en zijn gebaseerd op een eeuwenoude traditie. Daarnaast spelen haar leerlingen ook volksmuziek (bv Iers en Balkan), film- en popmuziek. Dit brede spectrum helpt leerlingen hun muzikale horizon te verbreden en hun creativiteit te stimuleren.

Wat Annemarie onderscheidt, is haar doelgerichte en gestructureerde aanpak, afgestemd op de individuele behoeften van elke leerling. Bovendien heeft haar expertise in het begeleiden van hoogbegaafde leerlingen haar in staat gesteld om een bijzondere connectie te creëren met een vaak miskende groep.

Contact

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismakingsles!

Home » Annemarie van Prooijen

My Music Staff

 • Muziekconcoursen voor Jonge Violisten in 2023-2024
  Verken de voordelen van muziekconcoursen voor jonge violisten. Ontdek de topconcoursen in Nederland en hoe ze bijdragen aan muzikale groei.
 • Terug van weggeweest: Viooltalent is weer in actie!
  Terugkeer naar vioollessen vol muzikale avonturen na lange afwezigheid.
 • Sunethra derde prijs
  Aan de andere kant van de wereld heeft leerling Sunethra de derde prijs gewonnen!
 • Coronavirus – online vioolles
  Sinds de overheid is overgegaan op de ‘intelligente’ lockdown, nemen wij onze verantwoordelijkheid en blijven thuis. Hierdoor komen we met zo min mogelijk mensen in contact en vertragen we de verspreiding van het Coronavirus. Vioollessen gaan online door via Zoom of Skype. De werkwijze in het kort: Leerlingen sturen video’s van wat ze hebben geoefend.De... Lees meer: Coronavirus – online vioolles
 • Leerdam nieuwe juf
  Vanaf seizoen 2018-2019 neemt viooldocente Milka Malotaux de lessen in Leerdam van mij over. Dat geeft mij ruimte om meer leerlingen in Den Haag aan te nemen. De keuze voor juf Milka is gemaakt na een zorgvuldige selectieprocedure waarbij de leerlingen hun voorkeur mochten uitspreken. Ik heb er het volste vertrouwen in dat Milka de... Lees meer: Leerdam nieuwe juf
Share