Viool studeren

“Lieve schat, hoe laat ga je vandaag viool studeren?” Dagelijks gooien we een balletje op hier thuis. Met onze hoogbegaafde zoon (10) waren we op de basisschool voornamelijk bezig met compacten en verrijken. Huiswerk heeft hij nooit, want de lesstof gaat zo vanzelf...

Lees meer

Leerdam nieuwe juf

Vanaf seizoen 2018-2019 neemt viooldocente Milka Malotaux de lessen in Leerdam van mij over. Dat geeft mij ruimte om meer leerlingen in Den Haag aan te nemen. De keuze voor juf Milka is gemaakt na een zorgvuldige selectieprocedure waarbij de leerlingen hun voorkeur...

Lees meer

Aanpak hoogbegaafden

Enige tijd geleden kreeg ik van een moeder de vraag wat mijn aanpak is bij hoogbegaafde kinderen in de les. Wat werkt met hoogbegaafden? Wat is mijn ervaring? Het antwoord daarop wil ik graag met jullie delen. Wel is het zo dat dit slechts een kleine weergave is van...

Lees meer

Mijn dochter bloeit helemaal op nu ze les heeft bij jou. Ze heeft ook een veel mooiere toon.

Onze zoon is altijd met veel plezier naar jouw vioollessen gegaan. Hij vindt dat jij heel goed les geeft, hij leert veel en heeft daar ook plezier in. Volgens mij begrijp je hem goed en druk je bij hem op de juiste knoppen. Hij ervaart de soms korte gesprekken als zeer waardevol. Nog bedankt voor de fantastische middag in Rumpt! Zo mooier kunnen we het niet maken, we menen het!

We willen je graag bedanken voor alles wat je onze dochter in het afgelopen jaar geleerd en gegeven hebt. Voor je bewonderenswaardige geduld, voor je vermogen om in te schatten wat een kind beweegt en hoe je het in beweging kunt krijgen. Dank daarvoor.

Annemarie gaf onze 3 kinderen van 10, 8 en 8 jaar viool les.  Toen wij begonnen waren hadden wij een hoog doel om in Londen mee te doen bij een internationale viool workshop.  Annemarie heeft heel snel een persoonlijk programma gemaakt.  Dit heeft de kinderen en wij (ouders) en duidelijk en realistisch structuur gegeven waarbij wij ons huiswerk makkelijk konden volgen en natuurlijk de workshop haalbaar maken.

Annemarie is erg georganiseerd maar blijft erg flexibele als een kind minder zin heeft en/of iets langer over een muziekstuk doet.
Onze kinderen hebben nooit een keer gezegd dat ze niet bij Annemarie les wilden hebben.

Wij hebben ook erg genoten van Annemarie’s super concerten waarbij de kinderen mee konden doen en natuurlijk nog meer leren. Dit doet ze door het hele jaar.

Wij zijn erg blij met Annemarie en dus vinden het erg jammer om wegens onze persoonlijk uitdagende logistiek bij haar weg te gaan.

Oktober 2016, Den Haag

Nicola, Marco, Yfke, Amke, Isadora en Elva van den Bremer-Hornsby

Vioolles

Vioolles, en muziekonderwijs in het algemeen, heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van de hersenen. Uit onderzoek blijkt dat  musiceren positieve gevolgen heeft voor leerprestaties en maatschappelijke en sociale vaardigheden. Lees hierover meer op www.muziekmaaktslim.nl.
Om plezierig te kunnen musiceren is het belangrijk om aandacht te hebben voor de persoonlijke ontwikkeling van de leerling. Iedereen leert op eigen tempo viool spelen.

Viool leren spelen gaat, net als ieder ander instrument, gepaard met oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Door systematisch oefenen en herhalen krijg je vaardigheden waardoor je beter viool kunt spelen. Dit leidt tot plezierig musiceren.

Contact en Locaties

Viooltalent geeft les in Gouda, Leerdam, Den Haag en in Waddinxveen onder de vlag van Stichting Vonk.

06-13110195
annemarie@viooltalent.nl

 

Locaties en bereikbaarheid

Geschiedenis

De viool ontstond waarschijnlijk rond het jaar 1550. De eerste echte viool had in ieder geval vier snaren, zijschroeven, een ingestulpte romp en f-vormige klankgaten; deze vorm heeft hij nu nog. In het Italië van de 16e eeuw ontwikkelde de vioolbouw zich tot een echte artistieke vak beoefening. Ook nu nog is vioolbouwen een ambacht dat niet door fabriekswerk vervangbaar is. Wel is het vioolmodel in de loop der eeuwen vernieuwd. In de 18e en 19e eeuw groeide de behoefte aan een vollere, rijkere klank en dit leidde tot verbeteringen aan het instrument. Ook de strijkstok evolueerde mee tot het model dat ook vandaag de dag nog wordt gemaakt.

Agenda

apr
17
vr
19:00 Voorspeelavond @ Cultuurhuys de Kroon
Voorspeelavond @ Cultuurhuys de Kroon
apr 17 @ 19:00 – 21:30
Dit concert wordt gegeven door leerlingen uit Den Haag, Gouda en Waddinxveen. Om 19:00 spelen kinderen volwassenen Om 20:30 spelen jongeren Alle leerlingen kondigen zichzelf en het stuk dat zij gaan spelen zelf aan. Sommige[...]

Facebook

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: Error validating access token: Sessions for the user are not allowed because the user is not a confirmed user.
Type: OAuthException

3 months ago

Viooltalent

Heeft u muzikale kinderen en houden ze van film?
Het Nederlands Silent Film Festival organiseert dit jaar een heuse Kindermuziekworkshop, geleid door Anne-Maartje Lemereis van Stichting In De Knop.

Muzikale kinderen vanaf 8 jaar oud leren korte silent films te begeleiden. Alle instrumenten en speelniveaus zijn welkom!

De workshop vindt plaats op zondag 12 januari om 11:30 in Pand P Eindhoven! Inschrijven kan via een chatbericht op facebook of via www.nsff.nl/kindermuziekworkshop!
... See MoreSee Less

3 months ago

Viooltalent

"Van muziek oefenen leert een kind verdragen dat het iets niet kan..."Een stukje uit een interview met schrijfster Anna Enquist uit Medisch Contact, december 2019. Behartigenswaardige woorden!

Lees hier het volledige artikel: https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/artikel/ongeduld-is-de-gesel-van-onze-tijd.htm
... See MoreSee Less

5 months ago

Viooltalent

Gefeliciteerd Shuhan met je medaille en mooie uitvoering. Het was best spannend om voor de eerste keer op een concours te spelen, je hebt het super gedaan. Met dank aan Willem van Prooijen voor de piano begeleiding.
#trotsejuf #nuheefthijnógmeermotivatie
... See MoreSee Less

Share