Violiste Annemarie van Prooijen (1983) won op jonge leeftijd reeds prijzen bij muziekfestivals en concoursen. Ze werkte mee aan diverse cd-opnames met o.a. Henny Vrienten en Maarten Willems. In 2011 debuteerde zij met een pianotrio van Schumann in de kleine zaal van het Concertgebouw.

Annemarie werd op 8-jarige leeftijd toegelaten tot de Jong Talenten afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij 6 jaar les had van Qui van Woerdekom.

Na een muzikale onderbreking van 8 jaar auditeerde Annemarie in 2005 voor het Utrechts Conservatorium. Daar studeerde zij klassiek viool bij Karen Turpie, Kees Hülsmann en Chris Duindam, onder wiens begeleiding zij in 2011 haar bachelor cum laude afsloot met specialisatie educatie. Twee jaar later behaalde zij haar master diploma met specialisatie kamermuziek bij Chris Duindam en Elisabeth Perry.

Annemarie assisteerde vanaf 15-jarige leeftijd in de lespraktijk van haar eerste viool juf Stieneke Voorhoeve-Poot. Tijdens haar opleiding heeft Annemarie verscheidene privé-leerlingen lesgegeven. Ze werkte als invaldocente op de Goudse muziekschool en liep stage als muziekdocente bij basisschool de Carrousel in Gouda, en op de educatie-afdeling van het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum.

Momenteel heeft Annemarie regionale lespraktijken in Den Haag, Gouda en Leerdam en geeft zij namens Stichting Vonk les in Waddinxveen. Bovendien is Annemarie actief op bekende en minder bekende podia als soliste, kamermusicus en als concertmeester van het het Gouwe Hart Orkest.

Annemarie bespeelt een L.W. Roumen viool uit 1818 te Amsterdam, en een R. Gérome strijkstok, beide in bruikleen van het Nationaal Instrumenten Fonds.

Share